Over 't Wapen van Roosendaal

In ons cafe vind je gezelligheid onder vrienden, familie en collega’s.

Het Wapen van Roosendaal is al ruim 50 jaar een gezellig en sfeervol bruin café in hartje Roosendaal. Een kroeg die voor eenieder wat te bieden heeft. Hele generaties groeiden op in en bij het Wapen, zowel voor als achter de bar! 

Het is allemaal begonnen met tante Jopie en Pierre. Zij toverden in 1970 Hotel Hermans om tot Biljartcafé het Wapen van Roosendaal. Toen in 1986 naast Henri ook Anja als vennoot in het bedrijf kwam, besloten Jopie en Pierre ermee te stoppen.

Henri en Anja sloegen vanaf dat moment een andere weg in, door minder eten te gaan doen en er meer een café van te maken. In 2002 werd er een grote aanbouw gerealiseerd om biljarters meer plek te geven en een feestzaal en voorraadruimte te creëren.

Na vanaf haar veertiende bij haar ouders in het café gewerkt te hebben, werd Maaike in 2007 mede-eigenaar.

In 2012 werden de tosti’s van het Wapen geïntroduceerd. De lunchkaart kwam hiermee weer terug en dit vroeg ook om de nodige aanpassingen in de inmiddels verouderde keuken. In 2015 werd de keuken verbouwd met het oog op verdere groei in de toekomst.

Stilstand is achteruitgang. In 2019 werd het café daarom groots verbouwd om met de trend van speciaalbier mee te kunnen gaan. Dit resulteerde in de mooiste tapinstallatie van Nederland met voor elk speciaalbier een kraan. In 2020 stopte Henri en ging hij genieten van zijn welverdiende pensioen.

Zoals je ziet is het Wapen sinds 1970 zeker gegroeid, maar de basis is altijd belangrijk gebleven. Zo zijn we nog steeds de thuisbasis van veel carnavalsbandjes, verenigingen, clubjes en vriendengroepen. Na al die jaren zijn we nog steeds de huiskamer van Roosendaal.  

Neem contact met ons op