16 jaar!

jul 2, 2023

En toen was het gisteren opeens 1 juli. Mijn ouders kwamen met bloemen binnen lopen. Ik was het zelf eigenlijk al vergeten. 16 jaar zit ik al weer in de zaak.

 

16 jaar geleden. Werkte ik bij het Bastion Hotel Roosendaal. Ik had het er wel naar mijn zin. Maar mijn focus was echt wel naar het wapen toe. Ik werkte m’n dienstjes. Kletste teveel met de gasten aan de bar. Liep altijd achter met mijn administratie was nooit precies om 0.00 klaar. Behalve wanneer ik nog in het wapen moest gaan werken. Ik werkte bij het Bastion namelijk op zaterdag altijd laat en zondag ook. Zodat ik dan het wapen nog kon afsluiten. Met Maartje en Sanne achter de bar. Nog even van 0:00 tot 4:00 knallen. Want toen was het café anders druk.

Op 1 juli stapte ik in de zaak. Mijn vader had vaak genoeg herhaald weet je dat nou zeker. Maar ik wist het zeker. Wilde samen met mijn ouders de zaak verder laten groeien.

Al snel kregen we het Rookverbod. Verandering in openingstijden. Economische crisis. Personeels veranderingen. En natuurlijk Corona. En dat alles hebben we overleefd.

We hebben de keuken verbouwd. En samen met Papa en Susan Breman de keuken helemaal aangepast aan de wensen van nu. En daar zijn we zeker nog niet klaar mee. Aanstaande week gaat de nieuwe High in. Maar ook een nieuwe lunchkaart. Wat lunchen bij het wapen is meer dan alleen een tosti ham/kaas. Namelijk 8 verschillende tosti’s, salades, broodjes en sandwiches. Onzer borrel kaart veranderd ook weer. Onze mooi planken blijven. Maar de doe maar wat gaan we afscheid van nemen. En er komt een WAPAS kaart. Zodat je zelf je hapjesplank kan gaan samen stellen. En de hapjes worden ook nog eens prima gecombineerd met verschillende tapbieren.

Tuurlijk zijn we in deze 16 jaar veranderd van uitgaan café terug naar vereniging café en bier café. We hebben 8 carnavals huisbandjes. Nog steeds een biljartvereniging. Een damesbiergilde. Veel clubjes die hier graag vergaderen en samen zijn.

De doelgroep is nog meer 30 – 50 geworden. Maar alle leeftijden eromheen voelen zich hier hopelijk ook nog steeds meer dan welkom en thuis. Want dat is wel wat we als team willen uitstralen. Openheid en welkom voor iedere Roosendaaler en  toerist. Want ook roosendaal is in die 16 jaar wel veranderd. En laten we hopen dat we nog een beetje knusse binnenstad overgaan houden. En dat de roosendaalse ondernemers het winnen van de enorme leegstand in ons mooie stadje.

Ben ik zelf veranderd in die 16 jaar? Nou daar mogen jullie zelf over beslissen. Mijn passie voor de zaak is nog even groot. En de wil om te groeien en mee te gaan met deze tijd wordt alleen maar groter. Vooruitstrevend blijven is moeilijk maar ook daar ligt een Passie van mij en m’n team.

 

Tot snel allemaal in het Wapen.