Giel van Osch en het NK-Biertappen

jan 16, 2020

Even voorstellen. Giel van Osch, één van onze Wapenhelden. Volgt de horecaopleiding aan de Rooipannen in Tilburg.

Giel is doorgedrongen tot het NK  Biertappen, wat jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava.

Hij zal ons in twee blogs op de hoogte houden van zijn weg er naar toe en van het NK zelf.

“Eindelijk is het zover: het NK biertappen. In april 2019 won ik de Brabant Beer Master, een vakwedstrijd voor horecastudenten waarbij het volledig om bier draait. Ik haalde de hoogste score bij de kennistest ((waar velen verbaasd over waren), werd met een groot verschil eerste bij het tappen en werd 2de bij het onderdeel foodpairing.

Overall won ik dus die wedstrijd.

Ik had dus laten zien wat ik kan. Mijn naam ging ineens rond op school, in de horeca en bij de hoge heren van Bavaria. Ik won een brouwerijbezoek, een boek over Bavaria, een wisselbeker en de hoofdprijs: een deelnamebewijs voor het NK Biertappen.. Van april 2019 naar nu is een vrij lange tijd. Ik kijk er al maanden naar uit, maar vandaag is het eindelijk zover! Ik mag gaan tappen op het NK.

Ik heb me in al die maanden zo goed mogelijk voorbereid. Ik ben naar Bavaria toe geweest om met hen te trainen. Bavaria sponsort het Brabant Beer Master en is nauw verbonden met de Rooipannen, de school waar ik op zit. Bij Bavaria leerde ik hoe ik eventuele zenuwen onder controle kan krijgen en wat er beter kan aan mijn taptechniek. Op school heb ik nog 3 trainingen gedaan in aanloop naar deze dag en in het Wapen heb ik tijdens het werk zoveel mogelijk geoefend met de wedstrijdglazen.”

Spannend! Wat gaat deze dag brengen voor Giel?

Volg het hier live!!!