11-11

okt 9, 2024

Zoals vele al met dikke letters in hun agenda hebben geplaatst is het alweer bijna de start van 11-11. De start van vele carnavals perikelen. De start van vele tradities.

Zo is het in het Wapen natuurlijk al meer dan 20 jaar de traditie om de afterparty van het Liedjesfestival te zijn. En al een aantal jaar ook tijdens het Liedjesfestival de plek te zijn voor de echte carnavalsvierders maar die niet meer in de zaal in de kring erbij passen of het daar net iets te lang vinden duren, te warm vinden, etc etc.

Ook dit jaar staan we weer klaar voor deze carnavalsvierders. Misschien wel met iets leuks van tevoren alleen wat zijn we nog aan het bedenken. Er zijn al collega’s met ontbijt en lunch ideeën dus even kijken wat erover blijft.

Maar de grote vraag werd mij dit weekend gesteld. Waarom wordt elf/elf niet meer alleen op 11/11 gevierd. Maar zien we nu ook promoties voor 9-11 voorbijkomen.

Ik ga dit als ondernemer uitleggen waarom dit gebeurt.

  • Ik snap als echt Tullepetaon dat je je vast wilt houden aan de tradities. En dat kan ook, mag ook, en doen we ook. Maar ook jij als echte Tullepetaon merkt dat de jeugd wel heel veel naar Breda trekt. Niet alleen met carnaval en koningsdag maar gewoon elk weekend. En daarom is er gekozen om in het weekend voor 11-11 ook 11-11 te vieren. Want de jeugd vraagt daarom. Die gaan geen dinsdag skippen van school of vrij vragen van hun werk. En we moeten ervoor zorgen dat de jeugd zich welkom voelt in de binnenstad van Roosendaal. Want anders hebben we straks geen echte carnavalsvierders meer want dan gaan ze altijd naar Breda. Dan weten ze niet meer waar ze zich thuis moeten voelen in het Roosendaalse. En daarom hebben er gelukkig veel collega’s voor gekozen om 11-11 ook te vieren op 9-11.

De tweede vraag die je nu weer veel hoort is natuurlijk, wie wordt de nieuwe Sjampeter. Weet jij het al? Ik hoop in de opmerkingen vele leuke antwoorden te zien want ik weet het echt niet!

Groetjes Maaike