Bier!

feb 27, 2023

Als iemand vraagt aan mij wat is DE verandering die het Wapen meer Maaike maakte.  Dan is dat het BIER.

Ik zei tot mijn 18de dat ik het Wapen niet over ging nemen. Ik had wel de horeca Rooie Pannen opleiding gevolgd. Maar ík wilde m’n eigen restaurantje. Tot dat ik stage ging lopen en steeds meer besefte hoe mooi het Wapen was. En waarom wilde ik dan persee iets voor mezelf. Waarom niet met papa en mama doorgaan met het Wapen.

Maar dan ga je ook denken aan wat je allemaal zou willen veranderen. En eigenlijk wilde ik niet veel veranderen. Ik wilde alleen mee kunnen blijven gaan in de tijd. En lang heb ik dat niet gedaan. En toen ineens kwam mijn liefde van BIER boven. En durfde ik daar in door te zetten.

Dus grootste verandering is het bierassortiment en alles wat daar mee gemoeid ging. Maar ook For The Love of Beer, het vrouwenbiergilde. De dames die er voor zorgen dat ik altijd blijf nadenken over hoe en wat in huis te hebben kwa bieren. Mijn passie voor bier te blijven laten groeien.  Zij steunen en helpen mij onbewust.

Daarnaast hebben we ook nog bierproefavonden, high biers, Bierquiz en de Bier en Spijs.

Ik riep ook nog eens dat Roosendaal een soort van biercapital van Nederland moest gaan worden. Tuurlijk gaat dat niet zo snel gebeuren. Maar als je zo iets roept moet je er ook iets mee doen. Dus organiseren we in het Wapen verschillende bier evenementen.

Organiseer ik met een groepje mee aan het grote TApTAke Over festival. Een festival wat plaats vind op 25 Maart in de binnenstad van Roosendaal. Met 8 verschillende brouwerijen die ons stadje bezoeken. Deze brouwerijen staan op 8 mooie locatie die minimaal 2 tapkranen afstaan aan deze brouwerij. We kunnen dan dus in 1 dag 8 brouwerijen bezoeken. Met een persoonlijke uitleg, een presentaties gehouden door iemand van de brouwerij en een echt proeverij.

 

Twee keer per jaar zijn we een vaste locatie in de bier&spijs route. Daarin maken wij elk seizoen een trio van een ingrediënt wat gemist wordt of extra mag opvallen van het bier wat we hebben gekozen. Ook aankomende bier&spijs route zullen wij weer opvallen met de keuzes die we hebben gemaakt. Zal nu plaatsvinden op 2 april.

En begin mei zal de tweede editie van de Spraakmakend middag zijn. Houd onze webwinkel in de gaten voor je inschrijving, zijn maar 30 plekken en vol=vol. Vorig jaar was het super leuk met live muziek unieke combinaties en veel uitleg over de bieren en de keuzes die wij gemaakt hebben.

Dus stilzitten na carnaval zit er niet in. Vol met bieren bezig. De bieren die er voor gezorgd hebben dat het Wapen Maaike is geworden. En Maaike het Wapen is geworden. Laten we met zn alle het Wapen alleen maar verder daar in groeien.  Want dan komt het vast wel in orde met die capital of the Nederlands.