Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/wapenvanrsd/domains/wapenvanroosendaal.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Hiërarchie - Het Wapen van Roosendaal
Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/wapenvanrsd/domains/wapenvanroosendaal.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Hiërarchie

apr 8, 2022

Hiërarchie is een manier om een personen te ordenen volgens een asymmetrische relaties tussen hen. Dat wil zeggen dat een persoon, die hoger staat in de rangorde, de baas is over meerdere anderen die lager staan in de rangorde. De persoon bovenaan heeft de meeste invloed binnen in de organisatie.

Hiërarchie is dus een heel mooi woord. Maar als je team geen team is dan heeft hiërarchie ook geen zin en andersom ook niet als de hiërarchie niet wordt gezien dan bestaat er geen goed team.

Maar wat is het belangrijkste, de orde in rangen in de groep of een team. En wij hebben gekozen voor een team. Een team die elkaar aanvult daar waar nodig. Zodat jullie als gasten je altijd gehoord voelen door wie dan ook of door welke rang in de hiërarchie dan ook. Een team die elkaar door dik en dun vertrouwd. En er voor zorgen dat de taak: de gast tevreden maken en houden, wordt behaald.

Ons team

Bestaat dus uit een beetje hiërarchie en veel team gevoel.

Anja Matthijssen: is geen leider meer maar zorgt ervoor dat degene die wel de leiding zou moeten houden daar ook alle tijd voor heeft. Zorgt achter de schermen dat alles blijft draaien.

Maaike Matthijssen: Oeps dat ben ik. En ja ik zorg er graag voor dat alles lekker loopt. Nooit vlekkeloos maar wel tevreden. En groeien doet ze nog steeds. Stilzitten is geen optie. En staat klaar om voor heel het team elke vraag te beantwoorden, mits er zelf al is nagedacht.

Giel van Osch: Bedrijfsleider. Sinds januari zorgt hij ervoor dat het team nog meer team wordt en blijft. Liefst tijdens het werk maar giel z’n kracht zit ook in het team maken net na het werk. Even een drankje met ze doen of gewoon naar Nederland – Duitsland met een groot deel van het team. Hij is een passie man en die Passie kan je goed horen in zijn bier verhalen. Vraag maar iets over een onbekend speciaal bier en hij heeft een verhaaltje. GIel is een echt Wapen man.

Ons Susan: het brein maar ook de handen in de keuken. Samen met mij maken wij elke kaart, high, bier en spijscombinatie en etc. Zij staat het zelfde in de keuken als ik. Ik heb het nog nooit gemaakt maar ik denk dat wij dat samen zeker kunnen maken. Glutenvrij, vega of halal zij zal altijd haar best doen om jou dieetwensen of allergieën uit te werken. Zonder Suus geen 100 High Biers per week. Ook het jonge team in de keuken stuurt zij aan. Zodat die jonge jongens en meisjes in de keuken veel meer mogen en kunnen dan alleen afwassen.

Anne: Onze tijdelijke Full-timer. Super lekker om haar in ons team te hebben. Van ons hoeft ze ook echt niet weg in september. (dus verlengen?) Haar motto: als dit het team is en dit is de drukte dan maar gewoon wat harder lopen jongens.

De meiden:

Merel à doet het liefst de highs verwennen. Daar is ze dan ook super georganiseerd in. Kijk hier is m’n briefje alles is weer netjes uitgewerkt

Linke à Zou het liefst wonen in het Wapen. Niet weg te slaan. Ooit een pak appelsap naar haar toe gegooid maar zal ik nooit meer doen. Ze kan soms wat chagie overkomen naar ons toe maar een gast komt bij haar niks te kort. Ze eet zelfs mee als het moet van de gasten.

Lieke à Wilde eigenlijk niet bij ons werken. Maar kan nu ook niet meer zonder ons, toch? Overal inzetbaar en daarom ook super fijn om in ons team te hebben.

Sophie à Heerlijke vastigheid achter de bar. Weet precies wat ik aan haar heb. Een opgeruimde bar en snel gemaakte bonnen.

Lynn à Vergeet altijd hoe jong ze is, ze heeft ook zo’n oude ziel. Maar ik hoop dat ze nog jaren in ons team blijft die glimlach is namelijk niet normaal en laat elke gast vergeten dat er iets fout is gegaan.

Britt à New! Maar lijkt alsof ze al langer in het team hoort. Nu alleen nog op zaterdag maar hoop dat dat wel gaat veranderen.

Noa à Onze prof, kan inmiddels de keuken in haar eentje draaien maar ook achter de bar heeft ze al een goeie draai gevonden.

Bo à die lieve kleine meid, maar stiekem een hele harde werker. Ook een klein horeca hart. Ook al wilt ze zelf niet echt er aan toegeven. Keuken kan ze veel en ook in de bediening gaat het steeds beter.

Ann à deze meid is al zoveel gegroeid sinds dat ze bij ons werkt. Letterlijk en figuurlijk. Nog een paar kleine dinge in de keuken leren en dan zou ze zo de boel kunnen leiden.

Veerle à Zoals haar zus een georganiseerd meisje. In haar hoofd zit de structuur. Een bitterbal komt geen seconde te vroeg uit het vet als Veerle in de buurt is. Er voor zorgen dat de keuken schoon is kan je aan haar overlaten.

Lunaà New!!

Kim à Ons meisje meisje. Als kim aan het werk is en je zit in haar wijkje dan kom je niks te kort. Ze zal eerder te vaak vragen of je nog wat wilt drinken dan je vergeten. Ze was tijdens de corona onze scan koningin. Gelukkig is die tijd voorbij en kan ze gewoon weer met een dienblad rondlopen.

Jildis à Van alle markten thuis.  Jildis doet op maandag beneden draaien. Op donderdag en vrijdag helpt ze het poets team. En op zondag ochtend zorgt ze ervoor dat we klaar staan voor de drukte die op zondag weleens er opeens kan zijn. Als er een gat valt in het rooster komt ze altijd wel even helpen.

Karien en Laurenze en Lia à Ons poets team. Want zonder deze dames zou het café een bier stinkende ruimte zijn. Maar deze dames zorgen elke dag ervoor dat het weer blinkt. Geen viezigheid op de grond en bar zonder bierslijm elke dag klaar staat voor de rest van ons om er weer een zooitje van te maken. Karien we missen je wel hoor.

De Mannen:

Tomà Als tom er niet was zou de kast uit elkaar vallen. Hij kan goed mensen inwerken vooral omdat hij weet dat hij dan vaker vrij zou kunnen zijn. Binnenkort gaat hij minder in het Wapen te zien zijn. Maar hoeveel minder weten we nog niet.

Mike à Hem staat ook alles goed. Wilde heel even in de horeca werken. Maar heeft het al veranderd in een andere koers. Maar zo lang het bij deze uurtjes blijft vind hij het volgens mij nog wel leuk. Maar bij Mike weet je het allemaal nooit zeker. Is ooit begonnen als flessen sorteerder maar inmiddels een rots achter de bar.

Jorrit à Ja Jorrit is een mooi verhaal heeft 3 keer gesolliciteerd bij ons. Alleen hebben wij het niet door gehad. Is een echt team maker. Een sfeermaker. Maar wilt zo graag overal bij zijn en dat lukt niet altijd.

Tijs à 15 en 1 dag was hij toen hij bij ons begon in de keuken als afwasser. Inmiddels draait hij de keuken als Suus er niet is. Wilt heel graag ook in de bediening wat uren maken. Maar we zijn zo bang dat we hem gaan missen in de keuken. De combinatie wordt nu gemaakt met hem. Maar wat is het eens stoere leuke man geworden. Weet iemand nog een leuk vriendinnetje voor hem.

Rinus à Ja Rinus, je zou denken een echt kroegtijger, zo 1 die al jaren in de horeca rond loopt. Ja dat rondlopen klopt maar het daadwerkelijk werken in de horeca doet hij pas eventjes. Oud gedaan is wat moeilijker geleerd mij hij doet zn best.

Wessel à Net als Britt pas net in het team, maar ook Wessel loopt hier rond of hij er al jaren bij hoort. Achter de bar wordt wel zijn plekje denken we. Beetje cocktailsshaken en biertappen past goed bij hem.

Koen à De horeca opleiding doet hij nu. Stage loopt hij ook bij andere horeca bedrijven. En merkt dat er veel verschillen kunnen zitten in bepaalde horeca bedrijven. Hij leert veel van deze locaties en we zien hem dan ook erg groeien. Vooral in z’n zelfvertrouwen. Nu nog iets minder vragen stellen en eerst nadenken. Dan wordt het een goeie horecatijger.

Milan à Milan vergeet zelf soms hoe oud hij is. Maar dat leer moment heeft hij inmiddels gehad. Kan al wel veel in de keuken. En weet zelf wel waar zijn kracht zit in de keuken. Maar hij zal altijd alles met een glimlach en een danspasje naar de gast toebrengen. Loopt graag met de bestellingen namelijk naar de gasten toe.

Ruben en Joerie à New!!

 

Een mooi team dus. Waar iedereen zn plekje heeft.

 

Denk je na het lezen van deze blog wie is nou wie. Kom deze maand even kijken dan. Ze leggen zelf graag een je uit wie ze zijn. Of wil je bij ons team horen. Jong of oud, iedereen is welkom in ons team. Vanaf september hebben we weer een fulltime vacature en in de zomer nog wel wat oproepers nodig. Want een team is nooit compleet in onze branche. Maar dit Team is wel 1 van de leukste teams om bij te mogen horen.