Horeca

aug 26, 2022

Wat is de horeca toch mooi. Mensen blij maken met onze drankjes, gerechten, beleving en ideeën. Maar wat is het de laatste jaren anders geworden. We hebben veel verplichte veranderingen door moeten voeren en er komen er nog een aantal aan. We hebben zware crisis gehad en daarna nog onze welbekende pandemie. Het voelt alsof dat allemaal niet opweegt tegen de verhogingen van alle vaste kosten. Je vraagt je soms af: Wie beslist dit dan toch allemaal?

Geen zorgen, dit wordt niet zo’n zielige blog met: Ahh…, wat hebben ze het zwaar in de horeca. Dit is meer een uitleg over waarom er de komende tijd weer dingen moeten veranderen. Denk aan prijsstijgingen, minder personeel, andere openingstijden, andere indelingen in het café en andere personeelsleden die jullie zullen helpen. Al deze beslissingen zijn er stuk voor stuk om de horeca in leven te kunnen houden en om op onze manier verder te kunnen blijven gaan.

Onze

Nu vraag je je misschien af: Wie is ‘onze‘ dan eigenlijk? Nou, dat groepje is steeds kleiner aan het worden. Want onder ‘onze’ vallen nog steeds mijn ouders, Gielleke, ons Susan, een heel goed team interieurverzorgsters, onze Kees en dan natuurlijk alle lieve passievolle medewerkers van het Wapenteam. #wapenliefde

Ja, dit stukje tekst gaat over het tekort aan horecamensen. Mensen met de passie die Giel laatst in zijn korte tekst op de socials zo mooi omschreef. Ook wij zijn nog op zoek naar een leuke fulltimer of twee flexibele parttimers en naar een assistent voor Kees. Want ja, handig ben ik niet, maar veel klussen en leuke nieuwe plannen liggen er wel. Ook zoeken we natuurlijk genoeg mensen die af en toe in het weekend wat uren willen werken in ons gezellige Wapenteam.

Veranderingen

Welke veranderingen komen er nog op het Wapen af in 2022 en 2023? Veranderingen in ons terras, in kaarten en in ons personeel. En natuurlijk hangen die prijsverhogingen ook boven ons hoofd. Deze zal binnenkort plaatsvinden, maar hopelijk zullen jullie hier niet al te veel van gaan merken.

Kortom: er zitten leuke dingen aan te komen, ik zit vol ideeën en we zijn ook al bezig met een MOOD bord. Dus houd ons in de gaten!

We doen er dus alles aan om jullie te binden aan het Wapen, maar ook om het Wapenteam alle horecapassie te geven. Hebben jullie nog tips of ideeën? Mail het ons dan. Ook als je ons team wilt komen versterken of andere leuke dingen met ons wilt delen, kun je mailen naar: reserveren@wapenvanroosendaal.nl