Maaike op vakantie!

nov 28, 2022

We hebben er al een hele week op zitten en het moment is daar! Maaike gaat op vakantie. Dat betekent dat ik(Giel) voor 2 weken dit bedrijf echt mag gaan leiden. Natuurlijk niet alleen want alles wat ik in die 2 weken doe en onderneem, gaat in nauw overleg en samenwerking met onze geweldige chefkok Susan.

In deze 2 weken heb ik mogen proeven aan het leven van de ondernemer. Hoe is het nu echt om in de horeca alle ballen hoog te houden en welke uitdagingen komen er dan op je pad. Ik heb er op school natuurlijk veel van gehoord en geleerd en ik sta nu al een aantal jaren naast Maaike dus die heb ik ook veel zien doen, maar het nu echt allemaal zelf moeten is toch echt andere koek.

Dat Maaike weg is betekend o.a. dat ik de Wapen telefoon 24/7 op zak heb om op al jullie vragen te kunnen antwoorden, het betekent ook dat ik alle Mails beantwoord, alle gesprekken met leveranciers en vertegenwoordigers over neem en oppak en dat ik voor de evenementen die we deze 2 weken gepland hebben staan alle voorbereidingen tref.

Een van die evenementen was de Battle of the Breweries. Brouwerij Kompaan, Brouwerij Frontaal en Brouwerij Kees gingen onderling de strijd aan. Wie wordt de beste brouwer was de vraag van de avond. Hierbij waren de vertegenwoordigers van de brouwerij aanwezig om de biertjes te duiden en om alle vragen die de gasten hadden op het gebied van bier te beantwoorden. Ik mocht daarbij alles aan elkaar praten en een soort van presenteren. Best spannend want de rol van gastvrouw of -heer is normaal duidelijk Maaike haar taak. Dit keer waren alle ogen op mij gericht. Zoals vele van jullie wel weten ben ik gelukkig wel een makkelijke prater voor grotere groepen, dus dat is helemaal goed gekomen. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik dat best spannend vond. Volledig op mijn eigen benen en geen Maaike die me over kon nemen als ik er even niet aan uit kwam. Aan de andere kant was dat juist ook wel heel leuk eraan. Want ik moest het ook echt even helemaal zelf doen. Brouwerij Kees heeft de Battle gewonnen en het is voor alle aanwezige gasten een meer dan geslaagde avond geworden. Missie geslaagd dus.

Een ander evenement was het WK-voetballen. Mijn eerste eindtoernooi voor het Nederlands elftal sinds ik bij het Wapen werk.(Die van afgelopen jaar tel ik niet mee omdat we deze door alle covid regels niet uit mochten zenden) Mijn enige referentie kader qua horeca en het WK-voetballen was van toen ik op mijn 17e met vrienden midden op de markt stond toen Nederland na strafschoppen van Costa Rica won. Ook is dit het eerste WK voetbal ooit in de winter. Wat we moesten verwachten wist dus eigenlijk niemand echt zeker. We zonden het WK uit op grote schermen in het cafe. Ondanks dat dit uitvoerig getest is de weken voorafgaand aan het WK, werkte het geluid toch niet toen ik het de avond ervoor voor de laatste keer wilde testen. En dus heb ik Martijn( de broer van Maaike) gebeld. Gelukkig kon hij er de volgende ochtend gelijk naar kijken en heeft alles voor ons opgelost. Weer een probleem overwonnen. Jullie waren, maar met een klein clubje om Nederland te supporten, de eerste maandag, maar het was wel reuze gezellig met een echte WK-sfeer.