Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/wapenvanrsd/domains/wapenvanroosendaal.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Terugblik op de Nationale Jeugdronde - Het Wapen van Roosendaal
Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /home/wapenvanrsd/domains/wapenvanroosendaal.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Terugblik op de Nationale Jeugdronde

aug 5, 2022

Twee jaar lang geen Nationale Jeugdronde gezien. Twee jaar lang de kinderen niet gelukkig kunnen maken. En dan als je hoort dat het door mag gaan, ben je blij maar is het een puzzel voor de organisaties om het weer te organiseren.  Want als jij twee jaar lang niet sport is dat ook uit je ritme. En als jij twee jaar dus niet je jaarlijkse bijdrage vrijwilligerswerk doet lig je er uit.

Twee jaar was het een groot gemis, maar vorige week was het weer een mooi feest.

Zo, dat was m’n introductie van deze blog nu even serieus, even voor iedereen die erbij was of de mensen die niet weten was ze missen.

Tijdrit, opbouwen en afbreken, spanning, karaoke, vermoeidheid, ondernemen. Daar wil ik het even allemaal over hebben. Hoe ziet de National Jeugdronde er vanuit mijn ogen uit.

 

De tijdrit
Het begint voor mij als Maaike natuurlijk allemaal pas echt op de dinsdag. Daarvoor hebben we de ouders al een keer ontmoet, de kinderen aan elkaar laten wennen enzo. Maar op de dinsdag komt ons team hier eten. Ons team betekend het Team van Jos Herens en Eventiz en het Wapen. Met z’n drieën sponseren we 12 kinderen.

De ploegleiders Fleur en Rick waren er op tijd bij dinsdag. Alle fietsen waren al snel goedgekeurd om mee te mogen doen aan de tocht. Dus rond 16.00 kwamen de kids binnen druppelen. Ik had heerlijke pasta gemaakt en chocolade koekjes. En ze waren snel weer weg. Want ze moesten de eerste kilometers gaan rijden. Ik ben dan altijd te vinden op de kade. Zodat ik de tijdrit kan aanmoedigen en ze even allemaal een knuffel kan geven aan het einde van de rit. Daarna met zn alle de uitlsag horen op de kade. Helaas werden we al snel genoemd

Na de rit begint het netwerken. Even lekker kletsen met alle bekende. Alle teams die de rest van de week bij ons op de markt vertoeven. Even kijken wat er onder de ploegleiders leeft? En daar kwam een enorme aap uit de mouw. De ploegleiders waren er van uit gegaan dat er een karaoke avond in het Wapen zou zijn.

Verder lekker wat gedronken wat afspraken gemaakt met de bouwploeg over de volgende ochtend. En op tijd naar m’n bedje vertrokken.

 

Opbouwen en afbreken
De eerste ochtend is toch altijd even spannend. Hoe staat het podium? Waar heb ik nog ruimte over? Hoe zet ik m’n terras dan dit jaar neer? Ook met het idee dat we niet te veel hoeven te bouwen en te breken elke dag. Dan heerlijk m’n terras uit zetten en een leuke lunch mogen draaien de woensdag.

Om 17:00 komen de fietsers weer terug over de markt, ouders staan klaar om ze mee naar huis te nemen. Of schone kleren te geven en ze weer mee te geven om elders te eten. Ik zwaai dan elk team binnen. En juich vanaf dag 1 voor m’n eigen team natuurlijk.

Om 17:15 weer het terras verbouwen want vanaf 19:30 komen de ouders weer terug voor de prijsuitreiking en het avondspel. Met 4 man personeel maken we een plan hoe we dit gaan aanpakken deze week.

9 teams
20 sta tafels
20 lage tafels
11 man personeel
200 en een beetje kinderen en ouders die toch dorst hebben
En 2 en een half uur om het even snel te verdienen

Ook wetende dat we om 22.30 weer alles normaal moeten gaan zetten.

En dit doen we dan elke dag. Met voor dat we beginnen een kort overleg met de avond bouwploeg over wat en welk avond programma er gepland is en waar we rekening mee moeten houden kwa klaarzetten. Super gesprek altijd. Even het weer door nemen. De roddels. En daarna gaan we weer snel aan de slag.

 

Spanning
Iedereen heeft dan opeens een bepaalde spanning. Ik denk de organisatie vast ook maar die kan ik niet beschrijven die voel ik minder aan mijn kant. Wat ik wel voel is mijn buik die vanaf 19:00 elke dag weer denkt dat het misschien wel helemaal niet druk wordt. Dat ik te veel ingekocht heb. Te veel personeel heb staan. 11 man is echt veel. En we staan daar netjes klaar. Iedereen heeft z’n team. Iedereen heeft z’n tafels. Mijn team van personeel is ook vol spanning vooral dit jaar want er had nog bijna niemand een jeugdronde gewerkt. En we hadden een nieuwe bar dit jaar.

Dan komen de kinderen en de ouders. En er hangt weer een hele andere sfeer in de stad. Hoe hebben ze gepresteerd? Individueel maar ook als team. En dan dus samen naar de uitslag luisteren. Ondertussen wordt er gespeeld geluisterd en genoten.

En dan opeens is het 22.30. We hebben het geflikt. De eerste dag is voorbij nog maar 4 te gaan. We beginnen met ruimen en bekijken wat we allemaal te weinig of te veel hebben ingekocht. Wat we morgen anders kunnen doen. En wie we dan als team hebben. Maar applaus voor ons allemaal we hebben elke dag geflikt en er is bijna niks misgegaan.

En over de spanning van de kids en de ouders. We hebben als team van Het wapen van Eventiz en Jos Herens nog nooit zo goed gepresteerd. Wow wat een feest.

 

Karaoke
Zaterdagavond, de Stroopjes wilde zingen. Frank was al ziek. Maar we hebben er een prima avond van gemaakt. Klein feestje en beloofd volgend jaar weer. Alleen dan liever de woensdag avond!!!!!!

 

Vermoeidheid
Ik lig nu al twee dagen te slapen. Vermoeidheid. En mijn team is ook moe. Donderdag zijn we er weer maar deze twee dagen rust hadden we zeker nodig.

 

Ondernemen
De Nationale Jeugdronde is een evenement waar je al je onderneming skills in 1 week mag gebruiken.

Netwerken, geld verdienen, organiseren, regelen, communiceren, leidinggeven, zelf mee werken, poetsen, opbouwen, knuffelen, beslissingen nemen en het allerbelangrijkste GENIETEN.

Ik heb genoten. En jullie?