Uit je comfort-zone stappen!

jun 2, 2023

Het gebeurt niet zo vaak dat je me met een borrel op, in het Wapen tegenkomt. Mijn adrenaline van een leuke dag is al genoeg om dronken en enthousiast over te komen. Maar heel soms, echt maar heel soms gebeurt het. Zo was ik laatst dus echt heel hyper in het café rond aan het rennen en toen sprak Sebas Waegemaekers mij aan. Heel subtiel begon hij met een leuk verhaal. Dit verhaal ging over de Zomerweken van Linda de Mol dat dat zo’n leuke opzet is. En daarna heel subtiel een overgang naar een avond die hij aan het organiseren was in opdracht van Cultuur Verbindt Roosendaal. Dat zou in de opzet van de zomerweken zijn. Mijn pitchers over hun culturele ideeën. Ditch your Pitch zou het gaan heten. Of ik het al kende. Nee was mijn antwoord en de vraag wanneer is dat dan want lijkt me misschien wel leuk om naar toe te gaan. Waarop eindelijk de clou kwam. Sebas wilde dat ik Linda de Mol ging zijn. Nou die kwam uit onverwachtse hoek. Ik presenteren zei ik. Dat kan ik niet en waarom ik.

Sebas had daar een gedachte bij. Altijd maar die zelfde personen die dat doen. Een keer een ander gezicht en bij deze opzet hoort een huiselijk persoon. Iemand waar je even je verhaal verteld. Iemand met een luisterend oor. Nou dat was een mooi compliment en daar ben ik erg gevoelig voor en heb dus ja gezegd.

De afgelopen weken begon er dus wel stress te ontstaan. Waarom, waarom, waarom. Waarom zeg ik altijd ja. Vol zenuwen alles voor bereid. Alle pitchers gegoogeld en de jury op Wikipedia uitgepluisd. Wel super interessant want je denkt mensen te kennen en dat was dus niet altijd zo. Alles uit gewerkt van a tot z. 100 keer door genomen. En nog eens uitgezocht en nog eens bedacht hoe ik dat dan aan moet pakken.

En toen was het deze week al woensdag 31 mei, de avond van Ditch you Pitch. In de tuin van de schouwburg, helemaal aangekleed in de zomerweek sfeer. De zon scheen heerlijk aan een heldere hemel.  Ik had een super lekkere fauteuil  met een bankstel erbij op een lief podium. Kleedjes op de vloer bij mij op het podium maar ook bij het publiek. Boekenkast en boeken op de grond. Echt mijn eigen huiskamertje. Naast mij nog een podium met Sebas en Petra van Different tune, die mij enorm hebben geholpen de stiltes te vullen. 4 super mooie jonge culturele mensen die hun verhaal aan mij gingen vertellen. Waarom ze die avond daar waren en wat ze graag wilde bereiken. Een drie koppige jury die deze jongens en meisjes nog eens wat moeilijke vragen gingen stellen. En daarna kwam dan na een super leuke avond een winnaar naar voren. Madelief van de Biggelaar won 2000 euro om een DanceJam te gaan organiseren. Wat een super lieve meid die erg goed heeft nagedacht over hoe ze het wilde gaan aanpakken. En nu moet ze doorpakken en het gaan uitvoeren. Maar als ze goed geluisterd heeft zijn er enorm veel mensen die haar graag willen helpen. Dus Madelief mocht je dit lezen, succes je kunt het.

 

Maar de clou van deze blog is dan wel, stap eens uit je comfort-zone, ik heb zoveel nieuws van mezelf geleerd door deze avond. Bedankt Sebas en tot snel.